Perustiedot opiskelusta

Tulostettava sivuSend by email

Ilmoittautuminen

Kursseille ilmoittaudutaan joko netissä opiston Hellewissä tai puhelimitse Revontuli-Opiston toimistoihin.

Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssit käynnistyvät, kun ennakkoilmoittautuneita on riittävästi: Kittilän ja Sodankylän kirkonkylien ryhmissä 7 opiskelijaa sekä koko Enontekiön kunnan alueella, Kittilän ja Sodankylän kylissä ja kielten ryhmissä 5 opiskelijaa.  Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Poissaolo kurssilta ei alenna kurssimaksua.

Opistolta otetaan yhteyttä vain, jos kurssi peruuntuu tai olet saanut opiskelijapaikan varasijalta. Kurssin alkamisesta ei ilmoita erikseen. Vapaita opiskelupaikkoja voi aina tiedustella toimistolta.

Kurssien ohjelmaan voi tulla muutoksia tai uusia kursseja perustetaan myös painetun opinto-oppaan julkaisemisen jälkeen. Päivitettyyn opinto-ohjelmaan voit tutustua alla olevasta linkistä.

Ilmoittautumisen peruminen

Ilmoittautumisen voi perua maksutta kurssin kohdalla mainittuun viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Ilman ajoissa tapahtunutta perumista laskutamme kurssimaksun kokonaisuudessaan.

Syyskausi 2017

Pääsääntöisesti opiston opetus syyskaudella 2017 alkaa viikolla 37 (ma 11.9. alkava viikko). Syysloma on viikolla 42 (16.10-22.10.2017). Ryhmät eivät kokoonnu syysloman aikana, ellei opettaja ole rehtorin kanssa toisin sopinut.

Kevätkausi 2018

Pääsääntöisesti opiston opetus kevätkaudella 2018 alkaa viikolla 3 (ma 15.1. alkava viikko). Hiihtoloma on viikolla 10 (5.3-.11.3.2018). Ryhmät eivät kokoonnu hiihtoloman aikana, ellei opettaja ole rehtorin kanssa toisin sopinut.

Opiskelun keskeyttäminen

Ilmoita välittömästi toimistoon ja opettajalle, jos joudut lopettamaan opiskelusi. Opisto ei palauta suoritettuja kurssimaksuja opintonsa keskeyttäneille. Opistolla on myös oikeus periä opintonsa keskeyttänyttä opiskelijaa koskevat tarvikekustannukset.

Kurssimaksu

Kurssin hinta on ilmoitettu kurssikuvauksessa. Kurssimaksun voi maksaa joko ilmoittatutumisen yhteydessä verkkopankin kautta tai paperilaskulla, joka lähetetään opiskelijalle. Kursseilla, joihin voi osallistua kertamaksulla, kertamaksu maksetaan suoraan opettajalle kokoontumisen yhteydessä. Yhden opintokerran peruuntuminen ei automaattisesti alenna kurssimaksua.

Smartum liikunta- ja kulttuurisetelit, TYKY- Kuntostelit ja muut maksuvälineet

Revontuli-Opistossa käyvät maksuvälineenä

- TYKY-seteli
- TYKY-Online -sähköinen seteli
- Smartum kulttuuri- ja liikuntaseteli
- Smartum saldo - Sportti- ja kulttuuripassi

Huom! Kun maksat Tykyllä tai Smartumilla, ota yhteyttä toimistoon heti ilmoittautumisen jälkeen. Sportti- ja kulttuuripassilla maksetaan netissä ilmoittautumisen yhteydessä.

Materiaalimaksu

Kursseilla käytettävät materiaalit eivät sisälly kurssimaksuun ellei toisin ole ilmoitettu.

Opiskelijavakuutukset

Revontuli-Opiston opiskelijat kuuluvat opiston järjestämissä tilaisuuksissa tapaturmavakuutuksen piiriin 70 ikävuoteen asti.

Opintotodistukset

Opintodistukset saa pyydettäessä opiston toimistosta. Kuluvan lukuvuoden todistuksista hinta on 2 €/todistus. Aiempien lukuvuosien todistuksista peritään 4 €/todistus. Taiteen perusopetuksessa todistus sisältyy kurssimaksuun.

Opintoryhmien koko

Alkavan opintoryhmän vähimmäiskoko on Kittilän ja Sodankylän kirkonkylien ryhmissä pääsääntöisesti seitsemän ja sivukylissä sekä koko Enontekiön alueella viisi opiskelijaa.

Tiedottaminen

Kursseista, jotka eivät ole tässä opinto-oppaassa, ilmoitamme Kittilälehdessä, Sompiossa, Enontekiön Sanomissa ja Lapin Kansassa. 

Myyntikoulutus

Revontuli-Opisto järjestää yrityksille, kunnille, työyhteisöille ja yhdistyksille räätälöityä koulutusta ja seminaareja tilaajan tarpeiden mukaan. Palvelumme sisältää koulutusohjelman suunnittelun, kouluttajien hankinnan ja koulutusjärjestelyt. Ota yhteyttä, esitä toiveesi ja pyydä tarjous - rakennamme juuri teille sopivan koulutuspaketin.

Tentinvalvonta

Tarjoamme mahdollisuuden valvottuun tenttiin esim. avoimen yliopiston, yliopiston ja ammattikorkeakoulun tentit. Ota hyvissä ajoin yhteyttä toimistoomme tentinvalvonnan järjestämiseksi. Hinta on klo 8.00-16.00 välisenä aikana 15 €/tunti, klo 16.00 jälkeen 20 €/tunti.